Rovar-Stop Kft. > Rovarirtás > Hangyairtás

Hangyairtás

 

A hangyák jellemzői és előfordulásuk

kis termetű rovarok, 1-5 mm nagyságúak. Társas élőlények, általában nagyobb kolóniákban, hangyabolyokban élnek.  A dolgozók szárnyatlan rovarok, a hímek és a nőstények pedig szárnyas rovarok. Élelemszerzés céljából mennek be a lakásokba, a vonulási útvonalak és az apró morzsalék az észrevehető jeleik. Átrágják a csempe fugákat, közlekednek apró repedéseken, fűtéscsövek vagy vezetékek mentén. Mindenevők, a dolgozó hangyák akár 7 évig, a hangyakirálynő akár 15 évig is élhet.

A leggyakoribb hangyafajok és előfordulásuk:

  • Panelházakban, társasházakban – Fáraóhangya
  • Kertes, vagy családi házakban – Házi hangya, Kis fekete hangya, Gyepi hangya, Vörös hangya

Hangyairtás módszerek, az irtás folyamata

Hangya irtására sok módszer áll rendelkezésünkre, és viszonylag sok féle irtószer, azonban ez a fajtától és a környezettől függően változhat. A hangyairtást mindig szemlével kezdjük, ennek során felmérjük a fertőzöttség mértékét, a bejutási pontokat. Ennek megfelelően választunk irtószert és irtási módszert. Alkalmazhatunk csalétek kihelyezést, permetezést, gélezést is, porozást, ULV technológiát, aeroszolokat, valamint ezeket kombinálhatjuk is.

Ha nem bír el a hangyákkal, a házi praktikák már nem hatásosak, válassza szakemberünket, ide kattintva kérjen ajánlatot hangyairtásra

A különböző hangyairtás módszerek tulajdonságai röviden:

Hangyairtás permetezéssel

Ez a leggyorsabb és nagyon hatékony módszer, mely során a hangyák által látogatott területet, a vonulási útvonalat permetezzük le az irtószerrel. Az alkalmazott szer foltmentesen szárad, szagtalan, emberre vagy háziállatra (semmilyen melegvérűekre) nézve nem mérgező, több hónapig hatásos, viszont az alkalmazást követően 1 hétig nem szabad felmosni a kezelt felületet. Hatását helyben és a fészekbe hurcolva is kifejti.

Hangyairtás gélezéssel, csalétekkel

Ha nincs lehetőség permetezésre, vagy speciálisan adott hangyafajt kell kiirtani, akkor használatos. Eldugott helyekre csalétket helyezünk ki, melyben gél található. A gél tartalmazza az irtószert. A csalétekben lévő méreg nem azonnal hat, a dolgozó hangyák megtalálják az irtószert és testükre tapadva behordják a fészekbe a királynőhöz, ami terméketlenné teszi azt, így a kolónia kihal. Néhány hét alatt fejti ki a hatását, először látszólag nincs változás, ám a kolónia sorsa már megpecsételődött. Fáraó hangya esetén a királynő, sőt királynők sosem mozdulnak ki a fészekből, így a kolónia csak ezzel a módszerrel irtható ki.

Hangyairtás porozással

Általában más technológiával együtt, kültéren alkalmazandó, speciális esetekben. Emberekre ártalmatlan, ház körüli védelem kialakításához szükséges.

Szakszerű hangyairtást vállalunk az ország teljes területén. Kérjen árajánlatot szakképzett hangyairtótól, garanciával.