Rovar-Stop Kft. > Rovarirtás > Ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás

Mit érdemes tudni az ágyi poloskáról

Hossza 5-7 milliméter, barna színű. Az ágyi poloska tápláléka emberi vér. Számos fertőző betegséget terjeszthet. Csípésére az emberek eltérően reagálnak, egyesek intenzív tüneteket produkálnak, míg mások nem sem érzik. A csípés általában a takarótól nem fedett testrészeken okoz apró piros foltokat, de a fájdalom és a viszketés csak órák múlva jelentkezik. Gyakran egymás mellett többször is megszúrja a bőrt, az eret keresve. Az arra érzékeny embereknél erős viszkető és égő érzés jelentkezik, esetleg hólyagképződést okozhat, ráadásul az ürülékük allergizáló hatású. Táplálékkereséskor magányos, de rejtekhelyén közösségben él. Táplálékát éjszaka keresi, nappal elrejtőzik.

miről ismerhető fel:
• sok szúnyogcsípéshez hasonló csípés a bőrön
• vérpöttyök az ágyneműn
• döglött ágyi poloska, vagy levedlett bőr a szobában
• ágyi poloska ürülék, sok kis fekete pötty az ágykeret alján
• ágyi poloska pete, 0,5-1 mm hosszúkás, fehéres színű

Irtása szakértelmet igényel, itt kérhet árajánlatot ágyi poloskairtásra közvetlenül:

Név (kötelező):    

Email (kötelező):

Telefonszám:       

Üzenet, cím:        

                            


Miért érdemes szakemberre bízni az ágyi poloska irtást?

Az ágyi poloska irtás nagyon nehéz feladat, a rovar rendkívül szívós és változatosak a búvóhelyei. Ahhoz, hogy biztosan megszabaduljunk tőle, az egész lakást alaposan át kell vizsgálni, az összes lehetséges búvóhelyet meg kell keresni. A textíliákat legalább 60 fokon kell kimosni, az ágyakat, ágykereteket, bútorokat fel kell fordítani, hogy le lehessen kezelni ágyi poloska irtó szerrel. Viszont a poloskáknak évente 3-4 nemzedékük van, így több ezer példány születhet, valamint nem csak az ágyban telepednek meg, hanem az egész lapkásban. Pontosan ezért nem vezet sikerre a házi praktikák alkalmazása. Több féle irtószerrel (hatóanyaggal) kell egyszerre dolgozzunk, és az összes lehetséges búvóhelyet és mozgási területet le kell kezelni a megfelelő hatékonyság érdekében. Szakszerútlen irtás esetén egészségkárosodás következhet be és a lakás élhetetlenné válhat. Az irtás technológiája többféle lehet: permetezés, porozás és vagy hidegködképzés. A megfelelő kezelést szakembereink több éves tapasztalattal a hátuk mögött végzik, mely után röviddel a lakás ismét rendeltetésszerűen használhatóvá válik. Az irtási folyamatot meg kell ismételni négy héten belül, mivel a poloskairtószerek a petéket nem pusztítják el.

Kötelezettségek az ágyi poloska irtásával kapcsolatban

18/1998 NM rendelet 36 §  (1) bekezdés: Egészségügyi kártevők elleni védekezés

A fertőző betegségeket terjesztő, vagy egyéb egészségügyi szempontból káros rovarok, és egyéb ízeltlábúak (együttesen rovarok) megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozásáról, ártalmuk megelőzéséről, távoltartásukról, rendszeres irtásukról, (a továbbiakban együtt: védekezés) az Eütv 73§  (1) bekezdése szerint gondoskodni kell.

Az ágyi poloska irtása szakértelmet igényel, rendelje meg az ágyi poloska irtást itt!