Rovar-Stop Kft. > Rágcsálóirtás > Patkányirtás

Patkányirtás

A Patkányok rendkívül intelligens állatok

Rettentő szaporák és kártékonyak, mindent megrágnak, ami az útjukba kerül, a fém és a beton kivételével. Ügyesen másznak, ugranak és úsznak is.  Nagyon óvatosak, és emellett kíváncsiak is, ezért nehéz a mérgezésük, az általuk gyanúsnak vélt élelmiszert vizeletükkel is megjelölik, nehogy valamelyikük megegye. Az élőhelye ember közeli helyek, padlás, pince, épületek alatti, föld alatti fészek, melynek mindig több jellegzetesen ferde kijárata van. A száraz és meleg helyeket kedveli, nagyon jól alkalmazkodnak környezetükhöz. Közegészségügyi és járványügyi szempontból  több kórokozó hordozásában szerepük lehet, ürülékük és vizeletük betegségeket terjeszthet.

A patkányirtás folyamata

A helyszínen megállapítjuk az aktuális fertőzöttség mértékét, ehhez mérten kiválasztjuk a megfelelő irtószereket és technológiát. Ez lehet vegyszeres vagy vegyszermentes. Az irtás során használt irtószerek általában véralvadásgátló hatásúak, melyeket speciális zárható szerelvényekben helyezünk ki. Sokféle formában állnak rendelkezésünkre. Lehetnek extrudált termékek, itatószerek. Újabban előszeretettel és sikerrel alkalmazzuk a pasztákat, pépeket. Amennyiben a fent említett szerek nem hoznak megfelelő eredményt, vagy nem kivitelezhetőek, akkor lehetőség van gázosításra, füstölésre, illetve porozásra.

HACCP rendszerek esetében komplett dokumentáció elkészítésére, naprakész figyelőrendszer rögzítésére van lehetőség.

A patkányirtás utáni tennivalók, lehetséges tünetek

A kezelést követően 2-4 hét elteltével a kihelyezett irtószereket ellenőrizni, pótolni kell, a patkánytetemeket össze kell szedni.

A patkányok ellen is leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, zárt, számozott saját fejlesztésű nagyobb méretű etetőládákban helyezik ki kártevő-irtóink, több közülük egyéb patkánycsapdákkal is felszerelhető.